Sådan kommer du i gang med dit projekt

Find en projektpartner

Hvis du ikke allerede har fundet en mulig projektpartner i Tyskland, kan kultKIT hjælpe dig. På begge sider af grænsen arbejder vores partnerbørs med at matche kommende projektpartnere.

Mød hinanden før projektet

Når du har fundet frem til en eller flere potentielle partnere i Tyskland, er det vigtigt, at I mødes for at drøfte det kommende samarbejde og for at sikre, at den rette kemi er tilstede. Du kan få dækket udgifterne i forbindelse med sådanne møder, og det samme gælder for udgifter i forbindelse med øvrige forberedende møder, og når I mødes for at udarbejde jeres fælles projektansøgning.

Praktisk forberedelse

Det er vigtigt, at I på et tidligt tidspunkt i forløbet fordeler ansvar og opgaver i jeres projekt og organiserer en struktur.
Det er et krav, at I har en ansvarlig for:

 • Projektets gennemførelse
  De overordnede ansvarlige skal både være fra dansk og tysk side. Dertil skal der være to næstkommanderende, som kan træde til, hvis de projektansvarlige ikke længere kan varetage deres hverv.
 • Projektets budget og regnskab
  Derudover skal der være en ansvarlig person, som kan træde til, hvis den ansvarlige af den ene eller anden grund må udgå af projektet.
 • Dokumentation af projektets aktiviteter
  Personen er ansvarlig for foto, film, regninger, billetter, deltagerunderskrifter m.v. Derudover skal der være en person, som kan træde til, hvis den ansvarlige må udgå af projektet.
 • Projektets samlede afrapportering
  De ansvarlige skal både være fra dansk og tysk side. Dertil skal der være en person hvert sted, som kan træde til, hvis den ansvarlige må udgå af projektet.

Vær opmærksom på, at gennemførelse, dokumentation og afregning ikke kun afhænger af én person. Det kan anbefales, at I organiserer jer som i en forening med en formand, en næstformand og en kasserer.

Posterne kan frit fordeles på tværs af landegrænsen, men for at sikre, at projektet gennemføres som dansk-tysk, er det dog et krav, at de to ansvarlige (formand og næstformand) ikke kommer fra samme land.

Foto: www.bbz-ploen.de

Danmark

Næstved Kommune

Projektleder Jeppe Pers
jceper@naestved.dk
Tel: 2346 6032

Vordingborg Kommune

Anne Marie Kamilles
akam@vordingborg.dk
Tel: 2928 2193

Guldborgsund Kommune

Katha Qvist
kq@guldborgsund.dk
Tel: 2518 0003

Lolland Kommune

Louise Boye Moe
lobmo@lolland.dk
Tel: 5467 6893

Tyskland

Kreis Ostholstein

Susanne Birck
s.birck@kreis-oh.de
Tel: 04521 – 788 275

Stadt Fehmarn

Beate Burow
b.burow@stadtfehmarn.de
Tel: 04371 – 506654

Hansestadt Lübeck

Anja Künzel
anja.kuenzel@luebeck.de
Tel: 0451 – 122 5203

Förderzentrum Kastanienhof

Wiebke Schröder
schroeder-w@paritaet-sh.org
Tel: 04361 – 494 596