Kultur · 07 juni 2021 · kultKIT

Fodbold i bare tæer – Femern Bælt Beach Soccer Cup

Nyt – AFLYST. Turneringen i juli ved Nykøbing F Hallen er aflyst. GODT NYT. Danske hold, der melder sig til den tyske turnering, vil få transporten dækket af kultKIT.
Du kan melde dig hold til turneringen her.

Hold fra Danmark kan få transporten betalt, hvis de kontakter Katha Qvist, kq@guldborgsund.dk, og Beate Burow, b.burow@stadtfehmarn.de.
Alle kan stille op med et hold. Du skal blot samle mindst fem, højst ti mennesker og melde dig til turneringerne. Alle er velkomne, strandløver og -løvinder, fodboldspillere, højskoleelever og feriegæster. Alle.

Den 26. og 27. juni er der turnering i Hørnum på Sild. 3.-4. juli i Utersum på Før. 10.-11. juli i Grossenbrode, 24.-25 juli i Siebenbäumen og endelig finalerne på de superfede brede tyske sandstrande nær Grossenbrode. Det er den 31. juli og 1. august.
Det er altså nu, du har chancen for at slå tyskerne i fodbold.
Der bliver afviklet kampe inden for mange grupper – lige fra herrer- som dame seniorer til kampe for henholdsvis 13-14 årige drenge og 13-14 årige piger.
Formålet er at skabe en interkulturel forståelse ud fra sjove og venskabelige dyster med tid til hygge i sandet.

Samarbejde
– Det er det første fælles projekt mellem os og Schleswig-Holsteinischer Fussballverband, siger Henrik Danelund, der er projektchef for DBU Lolland-Falster. Han ærgrer sig over, at Lolland ikke er med i år, men lover, at turneringen vil blive bredt mere ud næste år.
– Slesvig-holstenerne og vi har fundet ud af, at vi arbejder på vidt forskellige måder, men samarbejdet har givet os en forståelse for hinandens arbejde og kultur, siger Henrik Danelund. Han ser for sig, at samarbejdet om Beach Soccer Cup 21 og den i 22 vil føre til, at børn og unge og voksne i Femern Bælt-området fremover vil mødes med jævne mellemrum.
– Vi vil få en tættere tilknytning, og tunnelen vil føre til et andet kulturelt samarbejde og mere turisme, spår han og tilføjer:
– Hidtil har vi mest kigget nordpå for at finde samarbejdspartnere, mens de i Slesvig-Holsten mest har kigget sydpå. Det her åbner porten til Europa og giver foreningerne gode muligheder for at få venskabsforeninger.

kultKIT står bag
Det er kultKIT: Dansk-tyske møder, der gør det økonomisk muligt at gennemføre projektet. kultKITs arbejder hen mod at opløse sproglige og kulturelle barrierer, inden tunnelen bliver åbnet, og det kun tager syv-ti minutter at krydse Femern Bælt.
Et fantastisk arrangement. Det mener Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalg i Guldborgsund. Han siger:
– Det er fantastisk, at så mange mennesker på tværs af landegrænserne har fundet ud af at samarbejde og skabe et arrangement af denne her kaliber. Det er virkeligt positivt.
Ifølge ham får signalværdien vidtrækkende konsekvenser på begge sider af Femern Bælt.
Venskabelige dyster
Projektet koster i alt 75.000 euro svarende til 560.000 kroner. Heraf betaler kultKIT de 335.000 kroner, svarende til 45.000 euro, hvilket er inklusiv leje af spilleplads og tribuner, transport af både spillere og dommere samt lydanlæg og toiletvogne etc. Ud over de 45.000 har de to fodboldforbund selv rejst 5400 euro.
– Der er rigtig mange mennesker, der brænder for fodbold både i Tyskland og i Danmark. Nu skal vi dyste i venskabelig ånd og hygge os sammen med bold og strandsand mellem tæerne. Det betyder meget for den gensidige forståelse, siger Jeppe Pers, der er projektleder for kultKIT.