Kultur · 17 august 2020 · Jens Høvsgaard

Gratis mundbind og håndsprit til alle

Efter et forår og en sommer, hvor mange kultKIT-projekter måtte aflyse planlagte arrangementer og møder på grund af Covid-19 pandemien, har den kontrollerede genåbning i Tyskland og Danmark nu igen gjort det muligt at mødes på tværs af landegrænsen. Men med respekt for den mulige smittefare.

– I både Tyskland og Danmark er vores mange projektaktører klar til at lukke op for nye og eksisterende projekter og til at gøre det på en måde, der er forsvarlig for deltagerne og deres omverden, siger projektleder Jeppe Cecil Pers fra kultKIT.

Arbejder sammen om sikkerhed

Siden corona-udbruddets start har kultKIT-medarbejdere og projektaktører i begge lande været i konstant dialog om gode hygiejnestrategier og forsvarlige mødeformer. Det har resulteret i en række initiativer, der skal sikre størst sikkerhed for projekternes deltagere.

– Vi indsamler og deler viden mellem projektaktørerne, så vi hele tiden bliver bedre til at bekæmpe smitterisikoen, siger Jeppe Cecil Pers.

Seneste tiltag er, at der nu og i hele projektperioden uddeles gratis mundbind, håndsprit og renseservietter til samtlige projekter.

Projektaktørernes vigtige indsats

– I kultKIT passer vi på den grænseoverskridende dialog, men først og fremmest passer vi på hinanden, siger projektlederen om initiativet med de gratis værnemidler.

Han roser samtidig de mange projektaktører i Danmark og Tyskland for deres engagement og store indsats for at sikre dansk-tyske kulturmøder i en tid, hvor mange måske føler sig låst inde og utrygge ved at deltage i møder og offentlige arrangementer.

– Det er projektaktørerne og deres gode idéer, der sikrer den dansk-tyske kulturudveksling, og i kultKIT har det højeste prioritet at kunne bidrage med viden og værnemidler, så der nu og fremover kan afholdes arrangementer og møder under gode og sikre forhold, siger han.

 

Foto: Colourbox #45724795